fb pixel

Ștefan Sandu

Master Trainer NLP și Coach acreditat internațional și național

Originile NLP
Ștefan Sandu

Ștefan Sandu

Master Trainer NLP și Coach acreditat internațional și național

Originile NLP

Bună, hai să amintesc puțin despre originile NLP.

Bazele acestei discipline aflate în continuare în plină dezvoltare au fost puse de psihologul matematician Richard Bandler și profesorul în lingvistică John Grinder la începutul anilor ’70.

🔴 Dezvoltarea NLP 🔴

Studiul NLP a fost efectuat mai întâi la Universitatea din California. Scopul principal al acestui program a fost de a învăța diferitele metode pe care psihoterapeuții le folosesc pentru a obține rezultate pozitive.
În cele din urmă, această disciplină s-a dezvoltat și s-a schimbat într-un cadru complet, de sine stătător.

🔴 Semnificația procesului de modelare 🔴

Studiul inițial s-a concentrat pe o metodă numită „Modelare”. Modelarea ajută la detectarea și verificarea anumitor caracteristici ale stării de spirit și comportamentului unei persoane. Ajută chiar la obținerea unor efecte de domino specifice, făcând modificări definitive acestor trăsături.

🔴 Cum a fost aplicată modelarea? 🔴

Dr. Milton Erickson a fost un eminent hipnoterapeut, Virginia Satir a fost un terapeut de familie, iar Fritz Perl a fost un terapeut Gestalt și au fost cei mai mari trei experți ai lumii aleși ca modele principale ale studiului inițial.

Originile NLP – NLP a fost dezvoltat chiar de la început prin analiza chibzuită a abordărilor și tiparelor aplicate de aceste trei personalități pentru a obține rezultate cu clienții lor. S-au făcut analize pe caracteristici certe ale fiecărei tehnici dezvoltate de ei. Include alegerea cuvintelor, modelul de vorbire, tonurile vocii, posturile, gesturile și mișcările ochilor.

Ceea ce este oferit astăzi ca programare neurolingvistică este, în principiu, crearea acestui proces de modelare. De la prima sa dezvoltare, NLP s-a extins și a fost rafinat din nou și din nou de mai multe ori. NLP studiază modul în care creierul tău procesează limbajul și cum este folosit pentru a face față situațiilor dificile din viață.

Despre modelare și cum o facem efectiv – învățăm atât la ultimul modul de la cursul de NLP Practitioner – despre Strategii, cât și la un modul cu tematica Modelare din cadrul cursului de NLP Master.

O zi minunată în continuare, te îmbrățișez minim 9 secunde, 💖 la 💖, al tău Ștefan.

Dacă ți-a plăcut, te invit cu drag să trimiți și altora